Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona
Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona
[Cadenat]
[ ? ]

Inici » Centre de Documentació

CENTRE DE DOCUMENTACIÓ


El Centre de Documentació es troba a la seu de l'IERMB (Plaça del Coneixement, edifici MRA, planta 2, Campus de Bellaterra, Universitat Autònoma de Barcelona, 08193 Bellaterra - Cerdanyola del Vallès). Per una relació detallada de les vies d'accés a l'IERMB, cliqueu aquí.

Horari de consulta i préstec: dilluns, dimarts, i dijous de 8h a 15h; dimecres de 8h a 18.30h. El Centre romandrà tancat durant les vacances de Nadal i Setmana Santa i durant el mes d'agost.

Per a qualsevol qüestió relacionada amb aquest centre de documentació, us podeu posar en contacte amb Jaume Clapés (al telèfon 93 586 8860 o bé a jaume.clapes@uab.cat)INFORMACIÓ GENERAL

El Centre de Documentació és un dels serveis centrals de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona. El seu fons està format per materials referents als camps en els quals l'IERMB desenvolupa la seva activitat investigadora. Aquests camps són:

 • Planejament urbanístic i territorial
 • Economia regional i urbana
 • Desenvolupament econòmic local
 • Medi ambient
 • Dret, administració i govern local
 • Geografia urbana i geografia politica
 • Sociologia urbana i local

Dins de cadascuna d'aquestes matèries el Centre té especial interès en aplegar aquells documents de tiratge limitat que normalment no poden obtenir-se per mitjà dels canals de distribució, com ara:

 • Publicacions institucionals
 • Informes tècnics i científics
 • Plans, projectes i normes urbanístiques
 • Memòries d'empreses públiques i privades
 • Tesis i actes de congressos i seminaris

El Centre inicià les seves activitats l'any 1988 i el seu fons s'ha enriquit amb generoses aportacions de materials publicats, entre d'altres, per la Generalitat de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, el Banco de Crédito Local, l'Institut d'Estadística de Catalunya, el Ministerio de Fomento, a més de les ja esmentades donacions de nombrosos ajuntaments de la conurbació barcelonina i de la resta de Catalunya.

Actualment, el catàleg del Centre de Documentació està integrat a la xarxa de biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona, per la qual cosa és consultable des de qualsevol ordinador connectat a la xarxa Internet.Servei de Consulta i Préstec

El Centre disposa d'una sala amb diversos punts de lectura on es pot consultar tota la documentació existent a la biblioteca. L'accés és obert a tothom i, en especial, als investigadors de l'Institut, a les institucions que formen el consorci IERMB, als tècnics i funcionaris de l'administració local, a la comunitat universitària i als estudiosos en general.

Es deixen en préstec tots els llibres del Centre de Documentació en les mateixes condicions que qualsevol altra de les biblioteques de la UAB. Queden exclosos de préstec:

 • Llibres de referència: enciclopèdies, diccionaris, etc.
 • Literatura grisa: informes, estudis, projectes, etc.
 • Cartografia


Pàgina Netvibes

El Centre disposa d'una pàgina a la plataforma Netvibes amb enllaços a diferents documents i recursos electrònics relacionats amb l'activitat investigadora de l'IERMB. Per accedir a la pàgina Netvibes cliqueu aquí.Accés al Catàleg electrònic de les Biblioteques de la UAB

Accés al catàleg electrònic de les Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona.Novetats

En aquest apartat hi anirem afegint els materials més rellevants que vagin arribant al Centre de Documentació.

Butlletí de novetats número 1

Butlletí de novetats número 2

Butlletí de novetats número 3

Butlletí de novetats número 4

Butlletí de novetats número 5

Butlletí de novetats número 6

Butlletí de novetats número 7

Butlletí de novetats número 8

Butlletí de novetats número 9

Butlletí de novetats número 10

Butlletí de novetats número 11

Butlletí de novetats número 12

Butlletí de novetats número 13

Butlletí de novetats número 14

Butlletí de novetats número 15

Butlletí de novetats número 16

Butlletí de novetats número 17

Butlletí de novetats número 18© 2005 INSTITUT D'ESTUDIS REGIONALS I METROPOLITANS DE BARCELONA